Realisatie

ZWC Zonnestraal – Lint

De opdracht

Klant: Bouwontwikkelaar DCA nv

Locatie: Liersesteenweg – Lint

Moeilijkheid: project voorzien voor bewoners die slecht te been zijn

Bouwontwikkelaar DCA nv schakelde ons in voor hun werf op de Liersesteenweg in Lint, meer bepaald een woon- en zorgcentrum. Ze hadden onze expertise van betonverharding nodig, want de werf hield enkele moeilijkheden in. De toegang, terrassen en wandelpaden moesten bijvoorbeeld antislip zijn, aangezien bewoners vaak slecht ter been zijn.

De architect wou dat de toegang, terrassen en wandelpaden eruitzagen als straatwerk, maar wel met de sterkte van beton. Zeker de toegang moet het gewicht van een brandweerwagen en/of ambulance kunnen dragen. Dat de verharding onderhoudsarm zou zijn, was ook een belangrijke vereiste. Onze betonafdeling ‘Speciale technieken’ kon de juiste oplossingen aanreiken.

De werken

In totaal plaatsten we zo’n 1000 m aan betonverhardingen. We zorgden voor randbekisting, betonverhardingen in de vorm van sierbestrating en wandelpaden in printbeton. De toegangsweg en terrassen werden opgetrokken in antracietgrijs beton. Het beton werd voorzien van een antisliplaag. Dit soort beton bestaat bovendien in alle mogelijke kleuren en patronen. Ook alle andere vereisten werden netjes door ons uitgewerkt.

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?