Beton­verwerking

GLIJBEKISTING

Glijbekisting heeft tal van voordelen: door beton machinaal te verwerken kunnen we snel en accuraat werken. We bouwen alle mogelijke vormen, maten en kleuren van wegen, rotondes, fiets- en wandelpaden, lijnvormige elementen en bermbeton. Dit wordt volledig ter plaatse gestort.

Tevens zorgt deze manier van werken voor een doorlopende constructie. Dit betekent een kwaliteitsvolle, efficiënte en budgetvriendelijke oplossing, met een minimum aan hinder.

HANDSTORT

In sommige toepassingen is machinale betonverwerking niet mogelijk of niet de meest geschikte oplossing. Dan wordt beton handmatig gestort. Ook in deze verwerking is Hoogmartens gespecialiseerd. Door middel van het plaatsen van een bekisting of gebruik makend van bestaande opsluitbanden realiseren we een manuele betonverharding in bijna elke gewenste kleur of vorm. En dit steeds volgens de normen en vereisten van Standaard Bestek 250.

UITGEWASSEN BETON

Deze duurzame techniek van oppervlaktebehandeling geeft beton een aparte, natuurlijke uitstraling, zowel naar structuur als naar kleur. Een bindingsvertrager vermijdt dat het cement aan het oppervlak uithardt. Deze ongebonden laag wordt dan weggewassen. Zo komen de steengranulaten tevoorschijn en krijgt uw beton een heel natuurlijke look. Op deze manier combineren we de klassieke voordelen van beton (duurzaam, slijtvast en onderhoudsvrij) met een esthetisch uitzicht. Bovendien krijgt beton dankzij deze specifieke afwerking ook meer reliëf en is hierdoor veiliger.

PRINTBETON

Printbeton is een procedé dat al jaren opduikt in het straatbeeld. Denk maar aan rotondes, verkeerseilanden en voetpaden. Het brengt beton tot leven in elke structuur of kleur die het beste aanleunt bij uw project. De verschillende structuurvormen, kleuren en afwerkingsmethodes geven een onbeperkte vrijheid in ontwerp en uitvoering. Printbeton is bovendien onderhoudsvrij, duurzaam en vormvast.

“Glijbekisting, handstort, uitgewassen beton en printbeton, ook hier biedt Hoogmartens u een kwaliteitsvolle, efficiënte en duurzame oplossing.”

Lennert Lemmens

Afdelingshoofd beton

Trotse uitvoerder, tevreden klanten

Benieuwd naar de veelzijdigheid van onze dienstverlening? Hier ontdekt u alvast enkele uiteenlopende infra-projecten waar we bijzonder trots op zijn.

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?